11 Aralık 2013 Çarşamba

Dallas'ta Chanel Rüzgarı





















Bugün günlerden Metiers d’Art günü!
Biz moda sevdalılarının bildiği üzere, ünlü tasarımcı Karl Lagerfeld Metiers d’Art’ı 2002’den bu yana her sene düzenliyor. Konsept olarak ise her yıl başka bir şehirde yapılıyor. Bu güne kadar Tokyo, Londra, Şangay, Edinburg gibi şehirlerin ev sahipliği yaptığı organizasyonun amacı Coco Chanel’in ilham veren öyküsüne vurgu yapmak, onun tasarımlarını var eden atölyeyi ve arkasındaki işçiliği onurlandırmak. Şovun bu seneki ev sahibiyse Dallas. Chanel Moda Evi’nin Kreatif Direktörü Karl Lagerfeld, "Neden Dallas?" sorusunun cevabının Coco Chanel’in Amerika’yla olan güçlü bağı olduğunu belirtiyor. "Amerika’yı seviyorum ve hayranlık duyuyorum. Servetimi orada yaptım. Amerikalılar için ben Fransa’yım" diyen Coco Chanel 1957 yılında 125 kişilik bir heyetle Fransa’dan Dallas’a gelmiş ve Neiman Marcus Departman Mağazaları’nın kurucu ortağı Stanley Marcus’tan modanın Oscar’ı sayılan ‘Moda Alanında Ayrıcalıklı Hizmet Neiman Marcus Ödülü’nü almıştı.


O yıl 300 tasarımcının aday gösterildiği organizasyonun tek ödüllü ismi olması Chanel’in Amerikalıların kalbindeki yerinin bir kanıtı! Coco Chanel’in 12 günlük Teksas-Dallas gezisiyse dönemin gazeteleri tarafından ‘Dallas Harikalar Diyarı’ olarak anlatılmıştı. Şimdi 56 yıl sonra, Karl Lagerfeld, bu güçlü bağı köklerine döndürecek. Yerel saatle 21.00’de başlayacak olan organizasyonun bir önemi daha var: Karl Lagerfeld’in ilk yönetmenlik denemesi olan 30 dakikalık bir kısa filmin prömiyeri! Geraldine Chaplin ve Rupert Everett’in rol aldığı filmin adı ‘The Return/Dönüş’. Şovdan hemen önce yayınlanacak filmi aynı saatte chanel.com’dan da canlı izleyebileceksiniz…

- Fotoğraflarda organizasyonun resmi tanıtım çalışması ve Dallas'a gelişinde Neiman Marcus'un Coco Chanel'i karşılaması görülüyor.
- Bütün fotoğraflar www.chanel.com'dan alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder