7 Ekim 2013 Pazartesi

Doğru ifadenin anahtarı kaşlar





















  Anlamlı bakışlara sahip olmayı kim istemez?

Demet Evgar, Şükran Ovalı, Belçim Bilgin, Hande Soral, Özge Borak, Esra Erol, Berrak Tüzünataç, Meryem Uzerli gibi daha birçok ünlünün vazgeçemediği isim güzellik ve ifade uzmanı Esmeray Yıldırım, onların ifadesinin bir açıdan mimarı sayılır. Çünkü yüzlerindeki ifadede önemli bir yeri bulunan kaşlarını bu isim şekillendiriyor. Yıldırım, acaba tam olarak ne yapıyor?
 İyi şekil verilmiş kaşlar, etkili bir ifade için gerçekten önemli bir unsur. Çok kalın kaşlar, gözlerinizi küçük ve çökük gösterirken çok ince kaşlar da sizi olduğunuzdan yaşlı gösterebilir. Hele ki kaşlarınızı bir defa küstürdüyseniz ve onları geri getirmek için özel bir çaba sarfetmezseniz o kaşlar yüzünüzde ömrünüzün sonuna kadar öylece kalırlar. Peki, nedir bu özel çaba?.. Bu sorunun cevabını, ünlülerin güzellik ve ifade uzmanı Esmeray Yıldırım’dan aldık…
 Bir noktadan sürekli ve yanlış bir şekilde kaş alındığında, artık o bölgeden kaş çıkmayabilir. Bu durum, halk dilinde kaşın küsmesi olarak ifade ediliyor. Küsen bölge zayıfladığı için kılların çıkması da söz konusu    olmayacağı için kaşımızın şeklini değiştirmek artık oldukça zordur. Kaşların küsmesi, sadece yanlış alımdan kaynaklanmıyor tabii. Uyurken kaşları sürekli ellemek, yatış pozisyonu gibi sebeplerin yanında stresten dolayı da dökülerek bir daha çıkmaması gibi bir durum yaşanabilir.
Kaş alımı ne sıklıkta olmalı? 
Kişiden kişiye ve yapılan işleme göre değişmekle birlikte, kaşın iki haftadan kısa bir süre içinde tekrar işleme tabi tutulmaması gerekiyor. Regl dönemi, kişinin metabolizması gibi faktörler de rol oynuyor tabii ama kaşların tekrar şekillendirilebilmeleri için seanslar arasında en az üç hafta geçmesi gerekiyor.
Küsen bir kaşı tekrar çıkarabilir misiniz?
Evet, birtakım tekniklerle çıkarabiliriz.
Nasıl?
Bu durumlarda kaşa uygulayabildiğim işlemlerden biri, ustura yöntemiyle kaşın zayıf noktalarını besleyerek desteklemek. Kaşı şekillendirme ve besleme işlemleri 2 -3 hafta arayla gerçekleşmeli ve bakım sonrasında kaşı bir ay uzatmaya bırakmalı; bu, kaşın kendini toparlamasını sağlıyor. İkinci uyguladığım yöntemse kaşın iki veya üç alış sonrasındaki durumuna göre çıkmayan veya zayıf bölgelerine dolgu permanant kalıcı makyaj uygulaması… Kaşın kendi doğallığını bozmadan, ifadeyi değiştirmeden bu uygulama yapılabilir.

Yüze uygun en doğal kaşı nasıl tespit ediyorsunuz?
Kendimizi ifade edebilmenin en önemli unsurlarından biri kaşlarımız… Doğru kaşa kişinin mimiklerine, kas yapısına göre karar veriyorum. Kaşı şekillendirirken en önemli unsur gözlerimiz, bakış noktamız ve yüz hatlarımızdır. Kaşa yapılan rastgele yanlış kontür, kişinin ifadesini ve bakışlarını sert yapabilir; böyle durumlarda kişinin kendi bakışını kullanılarak çizim yaparak, gereksiz alanları da silme işlemiyle temizleyerek ifadeyi doğallaştırıyorum.


Makyaj yaparken kaşlarımızı daha belirgin gösterecek ipuçları nelerdir?
Önce kaş kalemi, üstüne pudra ve sonra tekrar kaş kalemi uygulayarak hem renk hem de kalıcılık konusunda tam verim almak mümkün olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder